Travel eat smile & explore

Lifestyle

Griliáš, raw dorty i kremrole. 8 tipů na cukrárny v Praze, které vám osladí jaro

6.4.2018

Griliáš, raw dorty i kremrole. 8 tipů na cukrárny v Praze, které vám osladí jaro

Jaro, sluníčko, zmrzlina, ovocné dorty a skvělé zákusky inspirované francouzským a italským cukrářským řemeslem. V Praze se v poslední době otevřela spousta nových podniků a my jsme pro vás udělali malý přehled toho, co určitě stojí za ochutnání. 

Tyto cukrárny nabízejí kromě luxusně vypadajících dortíků taky dobrou kávu, superpotraviny, bezlepkové a veganské dorty a některé i letní posezení. Ostatně vyzkoušejte sami a dejte nám vědět, jak vám chutnalo!


Cukrář Skála

Nová cukrárna ve Šporkovském paláci vzhledem připomíná spíše továrnu na zákusky než klasickou cukrárnu. První, co spatříte, když sem vejdete, je prosklená výrobna, v níž Lukáš Skála kouzlí z těch nejlepších surovin. To aby zákazníci měli bezprostřední kontakt s cukrářským mistrem, který zde vyrábí všechny luxusní dobroty od začátku až do konce. 

A je toho dost! Nabídku tvoří kolem 80 výrobků, mezi nimiž najdete tradiční české zákusky, jako jsou kremrole, indiáni, větrníky nebo punčové řezy. Smlsnout si tu můžete taky na laskonce, kde se Skála vrátil k původní receptuře – korpusu z mandlí a lískooříškového griliáše v krému. Objednat si tu můžete taky ovocné tartaletky, zmrzliny, nanuky nebo dorty, kterých Cukrář Skála nabízí přesně pět. Ale pokud si s výběrem nevíte rady, nezoufejte. Ochutnat se tu dá i jednoporcový zákusek a podle chuti se pak rozhodnout.

Časem v menu přibudou i extravagantnější kousky, jako například korpus z wasabi, krém z čaje a znovuobjevené historické receptury. A koncem dubna i nová pobočka v Dlouhé ulici vedle podniku Naše maso, kde se bude Cukrář Skála specializovat na kremrole, jež se budou jako jediné vyrábět na místě. Ostatní zákusky (ze začátku zřejmě jen čtyři nejpopulárnější kousky) se budou dovážet z „továrny“ ve Šporkovském paláci.

Přečtěte si více


    Written by:



    Leave a comment

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *