Travel eat smile & explore

Lifestyle

Vůně moře! Začíná český týden mušlí Prague Mussel Week

20.9.2020

Vůně moře! Začíná český týden mušlí Prague Mussel Week

Nemáte-li zatím s konzumací mušlí příliš velké zkušenosti, svěřte se do rukou odborníků. Od zítřka budete moci ochutnat v 50 restauracích po celé Praze, ale také třech mimopražských, holandské slávky připravené skutečnými kulinářskými mistry. 

Patří mezi ně i šéfkuchař karlovarského Grandhotelu Pupp Ondřej Koráb, který pro své hosty připravil dva pokrmy z mušlí – tradiční slávky na víně se smetanou, slaninou a cibulí a bramborové rizoto s mušlemi a pórkem. „Když se slávky uvaří, tak pustí chuť moře – slanou šťávu, ke které se nejlépe hodí čerstvá domácí focaccia, již k menu podáváme,“ doporučuje nová tvář známého pětihvězdičkového hotelu. 

Bramborové rizoto s mušlemi a pórkem (Grandhotel Pupp) | Foto Michaela Weinfurterová

A jak se neztrapnit při jejich konzumaci?

Mušle se nejčastěji podávají přímo v hrnci, ke kterému bychom měli dostat ještě misku na odkládání skořápek. Jako příbor se v tomto případě používá prázdná skořápka, kterou lze stylově použít jako kleštičky. Z hrnce se nabírají buď rukama, lžící, či kleštičkami na talíř. Vývar z mušlí jíme jako polévku a jako přílohu k ní použijeme pečivo.

Jakmile ochutnáte křehké tělíčko tohoto super čerstvého měkkýše, vsadím se, že začnete pátrat po způsobech, jak si ho opatřit, vyčistit a uvařit doma.

Přečtěte si více


    Written by:



    Leave a comment

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *